YENİLENDİ

DEM Parti seçim çalışmaları yoğun ilgiyle sürüyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında birçok kentte aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Nisêbîn’de Adalet Nöbeti’ndeki anneler de çalışmalara katıldı.

MÊRDÎN

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Mêrdîn'in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde esnaf ve aile ziyaretlerine katıldı. Kılıçgün ve beraberindekiler, DEM Parti binası önünde Adalet Nöbeti'nde yer alan Barış Anneleri ile buluşarak esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Uçar'ın ziyareti alkışlarla karşılandı ve sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Ardından DEM Parti kadın seçim bürosuna geçildi ve yurttaşlarla fotoğraf çektirildi.

Mîdyad (Midyat) ilçesi eşbaşkan adayları Hüda Erdem Aslan ve Hikmet Duman, Süryani cemaati temsilcileriyle bir araya geldi. Daha sonra DEM Parti Mêrdîn Milletvekili George Aslan ile esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

Şemrex (Mazıdağı) ilçesinde ise eşbaşkan adayları Kudret Uçuk ve Hamdin Demir, DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz ile birlikte kırsal mahalleleri ziyaret etti. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından ilçe merkezinde esnaf ziyareti yapıldı. Aydeniz, konuşmalarında Kürt halkının uzun süredir maruz kaldığı inkar ve imha politikalarına dikkat çekerek, seçimlerin sadece belediyeleri almak değil, aynı zamanda Kürt halkının birlik ve beraberliğini güçlendirmek için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Dêrik Belediye Eşbaşkan adayları Songül Özbahceçi ve Cengiz Temelli, kırsal mahallelerde seçim çalışmalarını sürdürdü. Yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan eşbaşkan adayları, seçimler için destek istedi.

Stewr (Savur) ilçesi adayları Hatice Öncü ve Selahattin Önder, Riha Milletvekili Mithat Sancar ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürdü. İlçe merkezinde yapılan esnaf ziyaretlerinin ardından kırsal mahallelerde halk buluşmaları düzenlendi.

DEM Parti Mêrdin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk'ün 31 Mart yerel seçim çalışmaları Qoser ilçesinde sürüyor. Eş Başkan Adayı Ahmet Türk'e Qoser Belediyesi Eş Başkan Adayı Hamdiye Turgay ile DEM Parti yöneticilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda partili eşlik etti. Qoser ilçesine bağlı Tilşîrêz (Elbeyli), Tifahiye (Elmalı), Tilteêmkê (Doyuran), Mewijo (Harmandüzü), Xirbê Belek (Sarıca), Xerabkort (Taşlıca), Bêşîk (Beşik) ve Şikefta (Çetinkaya) kırsal mahallelerini ziyaret eden Eş Başkan Adayı Türk, halkla buluşarak seçimlerin önemine vurgu yaptı.  DEM Partililer gittikleri her mahallede büyük bir coşku ve sahiplenmeyle karşılaştı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği eş başkan adayları, halkın ilgisine teşekkür etti.

ERZÎROM

Erzirom'un Qereçoban (Karaçoban) ilçesinde DEM Parti eşbaşkan adayları Kazim Erhan ve Zelal Yiğit ile Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Gergerlioğlu, seçimlerde DEM Parti'nin ilçede önemli bir başarı elde etmesi gerektiğini ifade etti.

AGIRÎ

DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan adayları Hazal Aras ve Mehmet Akkuş, Milletvekili Sırrı Sakık ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde öğrencileri ziyaret etti. Üniversitenin Yaşam Merkezi ve Eğitim Fakültesi binalarını ziyaret eden partililer, gençlerin yaşadığı sorunları dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı.

QERS

DEM Parti, Qaxizman (Kağızman) ilçesinde esnaf ziyaretleri yapıldı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile eşbaşkan adayları Güler Hatay ve Mehmet Alkan’ın da aralarında olduğu partililer, esnafların yaşadığı sorunları dinledi ve “çözüm” sözü verdi.

RIHA

DEM Parti belediye eşbaşkan adayları, Riha'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekilleri Ömer Öcalan ve Mehmet Kamaç da partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunup kırsal mahallerde yaşayan seçmenleri ziyaret etti. Partililer, bölgede yaşanan sorunları dinleyerek çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

DEM Parti vekili Mehmet Kamaç, partilerinin merkez Eyyübiye ilçesi Belediye eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş’ın seçim çalışmalarına da katıldı. Kamaç ve eşbaşkan adayları, Medine Pasajı ve Ucuzluk Pazarı esnafına yerel yönetim politikalarını anlatıp 31 Mart için destek istedi.

Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Haliliye Belediye Eşbaşkan Adayları Sema Ateş ve Suphi Yılancı ile birlikte Bamya Suyu Mahallesinde bulunan Göbeklitepe İş Merkezi esnaflarıyla bir araya geldi. Öcalan, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin Riha genelinde büyük bir başarı elde etmesi gerektiğini belirterek, "Kazanan sadece DEM Parti değil, Urfa halkları olacak" dedi.

SERÊKANIYÊ

DEM Parti Serêkaniyê (Ceylanpınar) Belediye Eşbaşkan Adayları Rahşan Yazar ve Uğur Kahraman, ilçedeki demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Buluşmada DEM Partili adaylar, ilçeye yönelik projelerini anlatıp katılımcıların görüş ve önerilerini dinledi.

Eşbaşkan adayları daha sonra kırsal mahallelere yönelerek yurttaşlarla buluştu. Özellikle Eyşoka Jorîn (Yukarı Esence) Mahallesinde coşkuyla karşılanan adaylar, halk toplantıları düzenleyerek projelerini paylaştı.

SÊWEREG

Sêwereg (Siverek) ilçesinde Belediye Eşbaşkan adayları Yıldız Çetiner ve Ali Dusak, Çarşamba günü esnaf ziyaretlerinde bulunarak sorunları dinledi.

Wêranşar (Viranşehir) Belediye Eşbaşkan Adayları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinledi. Sorunların çözümünün partilerinin yerel yönetim anlayışında olduğunu belirten adaylar, 31 Mart'tan sonra ilçede yaşanan tüm sorunlara çözüm üreteceklerini ifade etti.

BÊRECÛK

Bêrecûk ilçesinde Eşbaşkan Adayları Berivan Manaz ve Mehmet Begit, taziye ve ev ziyaretlerinin ardından kırsal mahallelerde halk toplantıları düzenledi. Yurttaşların sorun ve önerileri alındı, çalışmalar kırsal mahallelerde sürdürüldü.

PIRSÛS

Pirsûs (Suruç) ilçesinde adaylar Ayten Kaya ve Müslüm Baran, kırsal mahalleleri ziyaret ederek halk toplantıları ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

HEWAG

Hewag (Bozova) Belediye Eşbaşkan Adayları İsmail Yıldız ve Aygül Kapıkayalı, seçim çalışmalarını kırsal mahallelerde sürdürdü. Esnafların yanı sıra mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek projelerini anlattılar.

EBEX

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, Ebex (Çaldıran) ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Şedal, ilçe belediye eşbaşkan adaylarıyla birlikte Şêxsûcûh Mahallesine giderek yurttaşlarla buluştu ve destek istedi.

NORŞÎN

Bedlîs Norşîn’de (Güroymak) seçim çalışmalarına devam eden DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayları Mehmet Şirin Üncü ile Ulfiye Özcan, kırsal mahalleleri ziyaret ederek seçmenlerle buluştu.

GIMGIM

 

DEM Parti, Mûş’un Gimgim (Varto) ilçesinde ise yüzlerce kişinin katılımıyla halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya DEM Parti milletvekilleri Sezai Temelli ve Sümeyye Boz da katıldı. 

Belediye Eşbaşkan Adayı Gıyasettin Aydemir, 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimlere işaret ederek,  “Halkımızın sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Bizler el ele vererek bu sorunları ve sıkıntıları aşacağız. Sizlerle beraber yürümek benim için onurdur. Sizler hiçbir zaman başınınız eğmediniz, bundan sonra da eğmeyeceksiniz.  AKP sistemi sizler için hiçbir şey yapmadı. Bundan sonra da yapmayacaktır. Varto halkı artık bu sisteme güçlü bir şekilde ‘dur’ diyecek. Bundan hiçbir şüphem yoktur” dedi.   

Diğer Eşbaşkan Adayı Gülbahar Kaya, “Yerel seçimler bizim için çok önemli. Halkın iradesine kayyum atandı. 31 Mart’ta AKP yönetimini göndereceğiz. Kendi belediyelerimizi geri alacağız. Hepiniz kendi iradenize sahip çıkın ve kayyumları gönderelim” diye konuştu. 

‘İMRALI KAPILARINI AÇACAĞIZ’

Milletvekili Sümeyye Boz ise, “Bu sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Gimgim halkı kendi iradesine sahip çıkacak. Seçimler geldiğinde bizler kendi sözümüzü ve kendi cevabımızı vereceğiz. Kayyumları göndereceğiz. Kendinize güvenin, kendi partinize güvenin” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için zindanlarda başlatılan açlık grevinin 108’inci gününde olduğunu hatırlatan Sümeyye Boz, “Onların bu onurlu mücadelesini kutluyorum. İmralı’da tutulan Sayın Abdullah Öcalan’ı fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. İmralı kapılarını açacağız. Onun için mücadelemiz ve çalışmalarımız devam edecektir. Diyoruz ki zaman Varto zamanıdır” şeklinde konuştu.

'ÜÇÜNCU YOLDAN KORKUYORLAR'

Sezai Temelli ise konuşmasında şunları ifade etti: Tecrit başta İmralı olmak üzere tüm Türkiye’ye yayıldı. İnsanlar haklarını savunmasın diye tecrit uyguluyorlar. Bizler kendi anadilimizi konuşabilmek için bu tecridi kırmamız gerekiyor. Tecrit kalkmadığı sürece bu ülkeye çözüm gelemez. Bu çözüm ise ancak ve ancak muhatabıyla olacaktır. Çözüm Abdullah Öcalan’dır ve 3 yıldır Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor. Ne aile ne de avukatları ile görüştürülmüyor. Çünkü adaletten korkuyorlar, çözümden korkuyorlar.  Korktukları yol beraber yaşama iradesidir. Burası Kurdistan ve Kürt kentlerdir. AKP’yi Kurdistan’dan göndereceğiz. Kürt illerinde iktidarı yeneceğiz. Bu coğrafyada yaşanan ayrımcılığını sebebi onlar. Hakikat Kurdistan’dır, hakikat bu halktır. Hakikati görmezsen kaybedersin. Onun için hepimiz nerede olursak olalım sandıklara sahip çıkalım. Onlar hangi sandıkları çalacaklarını iyi biliyorlar. Onun için sandıklarımızı boş bırakmayalım ve sahip çıkalım. Zaman özgürlük zamanı, zaman kazanma zamanı ve zaman birlik olma zamanıdır.”.

Partililer halk buluşmasının ardından Mûş merkeze bağlı Ewran (Konukbekler), Qizilxaç (Kızılağaç) ve Nahye (Yaygın) beldesinde esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kapı kapı dolaşıp esnafları ziyaret eden partililer yoğun ilgi gördü.

SEMSÛR  

DEM Parti Semsûr İl Örgütü, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdürüyor. DEM Parti Semsûr Belediye Eşbaşkan adayları Türkan Erkenek ve Bahattin Bilgin il örgütü üye ve yöneticileri ile birlikte Semsûr merkezde bulunan Küçük Sanayi sitesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretinde yurttaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Eşbaşkan adayları, halkçı belediye anlayışı ile Semsûr’un sorunlarını hep birlikte çözeceklerini söyledi. Adaylar esnaflar tarafından da sıcak karşılandı.

HEZEX

Hezex ilçesine bağlı Deştadarê (Sırtköy) beldesinde halk ile bir araya gelen Dem Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Dem Parti Hezex Belediye Eşbaşkan adayları Türkan Kayır, Doğan Adıbelli, Dem Parti Deştadarê Belde Eşbaşkan adayları, Halime İlçin ve Fahrettin Akman'ın katılımıyla Tilêla, Herbaqâ (Herbak) köylerinde seçim çalışmaları yürüttü. Yurttaşlar tarafında yoğun ilgiyle karşılaşan partililer köylüler ile beraber "Jin Jiyan Azadî" sloganlarıyla halaya durdu. Son olarak Herbaqa (Herbak) köyüne giden kitle burada da büyük bir coşku ile karşılandı.

CIZÎRA BOTAN

Halkın Cizîra Botan’ın adayları olarak seçtiği Güler Tunç, Abdurrahim Durmuş ve beraberindeki partililer, ilçede bulunan Nusaybin Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.